Red Moon D Watch

nedjelja, 03.06.2007.

stol pod udarom patenata

da ce Majkrosoftu patenti doci glave jasno ja valjda svima samo ne njima. kako ne mogu patentirati sve sto ima veze s ITem uvijek ce se naci barem jedan mali patentic kojega oni krse i evo ti tuzbe. nagradno pitanje: da li ce Majkrosoft propasti prije nego sto on sam postane najveci borac protiv patenata?

stol koji je njihov najnoviji izmu ja zapravo komplicirana skalamerija u kojoj se ispod stakla ne nalazi nikakav osjetljivi uredjaj za prepoznavanje dodira vec 5 kamera koje snimaju sto se na stolu dogadja. navodno je, s ciljem smanjenja proizvodnih troskova, predvidjeno i da se umjesto kamera unutar stola nalaze mali sirocici iz nerazvijenih zemalja koje njihovi roditelji prodaju za 1 dolar. tako bi Majkrosoft jos jednom pokazao svoju humanost i brigu za djecu treceg, cetvrtog i svih ostalih svijetova. Majkrosoft je cak pokrenuo proces za patentiranje ugradnje malih sirocica unutar stola, ali onda su otkrili da je cijela stvar vec patentirana. uzasnuto su ustvrdili da je njihov inovativni proizvod pod velikim upitnikom i da bi se mogli provesti kao bosi po trnju ako autor orginalnog patenta pokrene tuzbu, jer nije rijec samo o ugradnji ljudskog bica unutar stola, antikni patent pokriva i velik dio ostale tehnologije koja je ugradjena u njihov stol.

FLASH NEWS: otkriveno je (i zataskano, naravno) kako je jedan djelatnik iz Majkrosoft projektnog tima imao uvid u antikni patent i kako je svjesno kopirao tu tehnologiju i malo po malo podvaljivao je kao svoje inovacije.

Na slici: iz antikne patentne aplikacije
Image Hosted by ImageShack.us

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #