Red Moon D Watch

utorak, 09.10.2007.

Red Hat na nišanu

Microsoft je opet na nišan uzeo Linux. Jedan od najistaknutijih ciljeva je Red Hat i izgleda da Microsoft sprema udar na njega. Na Linux je najbolje udariti patentima. Govorka se kako je jedna od stavki u dogovoru Microsofta i Eolasa bila i ta da Eolas nastavi svoj udar, ali ovaj put na Linux. Microsoft bi da im Red Hat plaća, Red Hat neće. Izgleda da Steve Ballmer neće u mirovinu dok ne ispuni svoju misiju, a to je po svoj prilici uništenje Linuxa. Ili je Microsoft odlučio zadržati Ballmera kao dvorsku budalu? Kako ozbiljno shvatiti te Microsoft open source napore i priče o interoperabilnosti, a s druge strane vade oštrice i kreću u napad?

Ballmer je rekao i slijedeće...

I would love to see all Open Source innovation happen on top of Windows.


Windows ekosistem nije prirodno okruženje za open source i zbog toga se većina open source inovacija događa na drugim platformama. Zato nije ni čudo da su se neki proizvođači programa odlučili da na Windowsima naplaćuju svoj program, a da je na ostalim platformama besplatan. Jedan od njih je to lijepo obrazložio: "na Windowsima su ljudi naučili da moraj platiti programe".

Meni ova Microsoft igra najviše liči na igru dobrog i lošeg policajca. A kakve su im stvarno namjere? Ja bih se kladio da je strategija lošeg policajca bliža iskonskoj strategiji.

Microsoft aims patent guns at Red Hat
Microsoft's Ballmer Reportedly Threatens Red Hat - Updated 2Xs

- 17:56 - Komentari (1) - Isprintaj - #